Länk till vår anslagstavla

Vi finns även på Facebook

KFH på Facebook »

Vädret i Hälsingland

booked.net
+26
°
C
+28°
+18°
Söderhamn
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

booked.net
+25
°
C
+29°
+16°
Bollnäs
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

https://www.booked.net/
+19
°
C
+23°
+14°
Edsbyn
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

God restaurangkultur

i Ovanåker, Bollnäs och Söderhamn

 

Det ligger ett samhällsintresse i att det finns restauranger och andra serveringsställen där människor kan äta, dricka och umgås såväl till vardags som till fest. 

                                    

Det är viktigt att restaurangerna tar stort ansvar för verksamheten och sköter sin alkoholservering på ett ansvarsfullt sätt för att undvika överservering, servering till underåriga och servering som kan leda till brister i ordning och nykterhet.

 

En God Restaurangkultur på ett serveringsställe är;

  • Miljön på serveringsstället är anpassad efter den verksamhet man har och är attraktiv för gästerna.
  • På serveringsstället förstår man att personalens kunnande och servicevilja är avgörande för gästernas upplevelse av trivsel.
  • Personal i kök och matsal har god kunskap om råvaror och drycker samt hantering, tillagning och servering av dessa.
  • Gästerna presenteras ett tilltalande och väl varierat matutbud och en drinklista som är anpassad efter gästernas förväntningar. Stället har utifrån alkohollagens bestämmelser ett tillräckligt stort och varierat utbud av maträtter.
  • Serveringsstället har motsvarande utbud av alkoholfria alternativ som alkoholdrycker.
  • Tillståndshavare och PBI (personer med betydande inflytande) har goda kunskaper i alkohollagen och inser att man har huvudansvaret gentemot lagen.
  • ALL personal på serveringsstället har goda kunskaper i alkohollagen och tar eget ansvar för att serveringsreglerna följs.
  • Serveringsstället har en uttalad alkoholpolicy som all personal arbetar gemensamt efter.
  • Servering till underåriga (under 18 år) är otänkbart. Legitimationskontroller utförs alltid när någon ser ung ut.
  • Besökare på stället ska märka att serveringsstället genomsyras av Ansvarsfull Alkoholservering.

På varje arbetsplats känner ägare och alla i personalen stolthet för sin arbetsplats och sitt arbete.