Länk till vår anslagstavla

Vi finns även på Facebook

KFH på Facebook »

Vädret i Hälsingland

booked.net
+26
°
C
+28°
+18°
Söderhamn
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

booked.net
+25
°
C
+29°
+16°
Bollnäs
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

https://www.booked.net/
+19
°
C
+23°
+14°
Edsbyn
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

Kommunalförbundet Hälsingland söker brandpersonal för semestervikariat 2020

Kommunalförbundet Hälsingland (KFH) bildades den 1 april 2009. Förbundet har fått ansvaret från medlemskommunerna Bollnäs, Söderhamn och Ovanåker att ansvara för förebyggande och operativ räddningstjänst, kris och säkerhet, informationssäkerhet samt serveringstillstånd för alkohol, tillsyn av tobak, folköl samt receptfria läkemedel. KFH ansvarar dessutom för en förvaltarenhet som gode män och förvaltare.

 

Räddningstjänsten södra Hälsingland består av sju räddningsstationer varav två, Bollnäs och Söderhamn, är heltidsstationer och bemannas dygnet runt. Bemanningen på heltidsstationerna är 1+4 samt en räddningschef i beredskap (RcB). Räddningstjänsten södra Hälsingland gör ca 900-1 000 utryckningar per år. Nu söker vi dig som är intresserad av att jobba hos oss sommaren 2020 i vårt förbund!

 

Arbetsuppgifter

Räddningstjänsten södra Hälsingland erbjuder dig en chans till ett omväxlande och varierande arbete som brandman sommaren 2020. Vårt fokus är att våra invånare ska kunna känna trygghet och säkerhet när de vistas i våra medlemskommuner.

 

Arbetsuppgifterna omfattas av utryckningstjänst, förebyggande arbete, övning, fysisk träning, underhåll av fordon, utrustning och lokaler. Denna tjänst innefattar skifttjänstgöring, d v s dag- och nattpass. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har examen i utbildningen Skydd mot olyckor (SMO) alternativt 15 veckors brandmannautbildning (meriterande). Lägsta krav är räddningsinsatsutbildning för att kunna söka.
 • Har B-körkort. C-körkort eller högre är meriterande.
 • Har intyg på godkänt åldersrelaterat rullbandstest (testet får ej vara äldre än 6 månader).
 • Är simkunnig, har intyg på guldbojen.
 • Är en trygg och stabil person med god självkännedom.
 • Är empatisk, stresstålig, social och kan samarbeta och fungera i en grupp, men även kan arbeta enskilt och självständigt.
 • Har en positiv attityd och är flexibel; kan anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Om du går vidare i antagningsprocessen kommer du att få genomgå tester (rullbandstest, arbetsrelaterad bana samt höjdtest) och intervju. Vid eventuell anställning genomgår du en veckas introduktionsutbildning på någon av våra två heltidsstationer under slutet av maj/början av juni 2020.

 

Varaktighet

Juni - augusti 2020

 

Lön

Arbetsvillkor enligt AB och bilaga E. Kollektivavtal finns. Fackliga företrädare finns för BRF och Kommunal som går att nå på tfn 0278-540 000 (vx). 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan till info@kfhalsingland.se eller adress Kommunalförbundet Hälsingland, 821 80 Bollnäs. Märk ansökan "Sommarvik 2020".

 

I ansökan skall du bifoga:

 • CV
 • Personligt brev
 • Kopia på körkort
 • Intyg på godkänt rullbandstest (ej äldre än 6 månader)
 • Intyg på guldbojen

Sista ansökningsdag är 2019-12-01.

 

Vi kommer att gå igenom ansökningarna fram till sista ansökningsdagen den 1 december. Om ni blir aktuell för intervju och tester kommer ni att bli kontaktad innan 20 december 2019. 

 

Kontakt

Stefan Sahlén, Räddningschef, stefan.sahlen@kfhalsingland.se, 

0270-540 041

Elin Nyström, Brandman/rekrytering, elin.nystrom@kfhalsingland.se, 

Kalle Wallberg, Brandman/rekrytering, kalle.wallberg@kfhalsingland.se