Länk till vår anslagstavla

Vi finns även på Facebook

KFH på Facebook »

Vädret i Hälsingland

booked.net
+26
°
C
+28°
+18°
Söderhamn
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

booked.net
+25
°
C
+29°
+16°
Bollnäs
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

https://www.booked.net/
+19
°
C
+23°
+14°
Edsbyn
Torsdag, 29
Se 7-dygnsprognos

Den 1 december är det brandvarnarens dag!

Dagen är instiftad för att uppmärksamma vikten av brandskydd i hemmet och genomförs sedan 2012 i hela Norden. Ägna några få minuter av din dag åt att kontrollera dina brandvarnare så att de fungerar. Det gör du genom att trycka på testknappen på brandvarnaren och lyssna så det tjuter. Om den inte tjuter är det dags att byta batteri.

 

Har du ingen brandvarnare? Då är det dags att skaffa en! En brandvarnare är den billigaste livförsäkringen du kan köpa.

 

På https://aktivmotbrand.msb.se kan du anmäla dig för att få en sms-påminnelse om att testa din brandvarnare. Anmäl gärna även släktingar, vänner och kollegor så att de får en påminnelse om att testa sina brandvarnare.

 

Brandvarnaren ska placeras i taket, minst en per våningsplan och placera gärna brandvarnare i eller intill sovrum så att du hör om det larmar när du sover.

 

Passa även på att titta över den släckutrustning som finns hemma. Vet alla var brandsläckaren står och hur den används? Sitter brandfilten upphängd på väggen eller ligger den undangömd i en låda? Saknar du en handbrandsläckare och brandfilt? Då rekommenderar vi att du införskaffar en pulversläckare på 6 kg med lägst effektklass 43A 233BC och en brandfilt.