Brandman på jobbet-dagen

En dag för Sveriges deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare!

Den 5 september hyllar vi våra vardagshjältar genom att uppmärksamma alla deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare med kampanjen ”Brandman på jobbet-dagen”.

Kampanjen syftar till att synliggöra deras viktiga insatser och samtidigt öka intresset för att söka sig till räddningstjänsten.

Räddningstjänsten södra Hälsingland har 6 st deltidskårer som finns i Alfta, Arbrå, Edsbyn, Holmsveden, Kilafors och Söderhamn.

Att vara deltidsbrandman (RiB, Räddningspersonal i Beredskap) innebär att du har en huvudanställning hos en arbetsgivare och är brandman på deltid med beredskap var tredje alternativt var fjärde vecka hos oss. Det innebär att du åker från din ordinarie arbetsplats eller hemmet vid larm och skall kunna vara på brandstationen inom 5-8 minuter.

Vi känner stor tacksamhet till alla huvudarbetsgivare som möjliggör för våra beredskapsbrandmän att bidra till samhällets trygghet!

Är du intresserad av att jobba som deltidsbrandman? Läs mer på Intresseanmälan deltidspersonal | Kommunalförbundet Hälsingland (kfhalsingland.se) Länk till annan webbplats.

 

En deltidsstyrka i Edsbyn

På bilden syns en av deltidsstyrkorna i Edsbyn.

Från vänster: Joel Strandberg (egen företagare), Andreas Embretsen (Svenska Fönster), David Lindsmyr (AEFAB) samt Marcus Woxberg (Bacho).

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 september 2023