Vi söker en bemanningskoordinator

Om oss

Kommunalförbundet Hälsingland (KFH), som omfattar räddningstjänsten södra Hälsingland, bildades den 1 april 2009. Förbundet har, på uppdrag av medlemskommunerna Bollnäs, Söderhamn och Ovanåker, att ansvara för såväl förebyggande- som operativ räddningstjänst.

Räddningstjänsten södra Hälsingland består av sju räddningsstationer varav två, Bollnäs och Söderhamn, är heltidsstationer och bemannas dygnet runt. Bemanningen på båda heltidsstationernas utryckningsstyrkor är 1 styrkeledare + 4 brandmän vilket utgör en grupp. Fyra grupper per station går i skift och bemannar dygnet runt årets alla dagar. Utöver detta finns en ”dagstyrka” som utgör en bemanningsresurs för utryckningsstyrkan och verkar, behovsstyrt, vid båda stationerna. Vi har också timvikarier som arbetar hos oss i varierande grad. Räddningstjänsten södra Hälsingland gör årligen cirka 900–1 000 utryckningar.

Arbetsuppgifter

Med tjänsten som bemanningskoordinator kan vi erbjuda dig en central roll i en viktig samhällsfunktion. Du kommer ha många kontakter och träffa mycket människor på alla nivåer i organisationen. Du kommer att vara placerad i Bollnäs eller Söderhamn, men ha hela förbundet som en arbetsplats med möjlighet att vid tillfälle även arbeta från andra stationer i vårt förbund. Arbete hemifrån är också möjligt i viss mån. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid.

Som bemanningskoordinator har du en central roll i organisationen där du leder arbetet med vår bemanning och personalplanering. Tillsammans med två driftchefer, åtta styrkeledare och fyra platschefer kommer du att arbeta med både långa och korta avvikelser, lägga grundschema, arbeta med semesterplanering och svara på frågor kring vår bemanning. Du säkerställer att vi följer lagar såsom arbetstidslagen samt våra kollektivavtal.

Kvalifikationer

För att verka i tjänsten som bemanningskoordinator har du utbildning inom personaladministration och arbetsrätt alternativt har du tidsaktuell erfarenhet från liknande arbete. Tjänsten kräver att du har ett intresse av lag- och avtal och du är väl insatt i de arbetsrättsliga lagar som är relevanta vid arbete med bemanning och schemaläggning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av bemanningsplanering i samhällsviktig verksamhet och dygnet runt organisation. Du är en van användare av datorn som ett arbetsredskap och kan lätt sätta dig in i nya system.

I rollen behöver du ha en mycket god förmåga att strukturera och metodiskt planera ditt arbete. I din kontakt med andra medarbetare är det av vikt att du har god förmåga att kommunicera väl i både tal och i skrift. Du har servicekänsla, stark integritet samt ett lösningsfokuserat sätt. Det är viktigt att du kan bevaka kvalitén och effektiviteten i vårt bemanningsarbete.

Körkort med B-behörighet krävs.

Det är viktigt att du delar våra värderingar kring inkludering, jämställdhet och allas lika värde. Vi har nolltolerans för kränkningar, mobbning och trakasserier i syfte att säkerställa människors lika rättigheter och möjligheter på arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varaktighet

Tidsbegränsat vikariat 6 månader med goda möjligheter till förlängning

Tillträde

Efter överenskommelse. Urval sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Lön

Arbetsvillkor enligt AB. Kollektivavtal finns.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast 2023-10-27, till info@kfhalsingland.se eller adress: Kommunalförbundet Hälsingland, 821 80 Bollnäs. Märk ansökan "Bemanningskoordinator".

I ansökan skall du bifoga (i formaten word eller pdf):

  • CV
  • Personligt brev
  • Kopia på körkort bifogas ansökan

Kontakt

Tommy Persson, Driftchef väst, tommy.persson@kfhalsingland.se 0278-54 00 08

Daniel Ekberg, Driftchef öst, daniel.ekberg@kfhalsingland.se 0278-540 00 41

Mats Åberg, Räddningschef, mats.aberg@hudiksvall.se 0650-380 10

Maria Olsson, Facklig kontakt Vision maria.olsson@kfhalsingland.se 0271-54 00 05

Dan Bergh, Facklig kontakt Kommunal dan.bergh@kfhalsingland.se 0278-54 00 44

Anders Pettersson, Facklig kontakt BRF anders.pettersson@kfhalsingland.se 070-227 49 20

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023