Vi söker en Brandinspektör/Brandingenjör

Kommunalförbundet Hälsingland (KFH) är ett kommunalförbund inom Bollnäs, Ovanåker och Söderhamns kommuner. På uppdrag av medlemskommunerna ansvarar vi bland annat för räddningstjänsten och samordnar kommunernas kris- och säkerhetsarbete.

Räddningstjänsten södra Hälsingland söker nu en medarbetare som kan förstärka inom den förebyggande verksamheten. I uppgiften ingår att arbeta för att minimera antalet bränder och olyckor samt konsekvenserna av de som ändå inträffar. Genom att ge stöd och råd så att berörda aktörer har kunskap och vidtar förebyggande och skadeavhjälpande åtgärder kan detta uppnås.

I rollen ingår myndighetsutövning i syfte att öka brandsäkerheten enligt Lag om skydd mot olyckor samt Lag om brandfarliga och explosiva varor.

Detta innebär:

  • planering och genomförande av tillsyn,
  • utfärda tillstånd för brandfarlig och explosiv vara,
  • stödja allmänheten genom råd och information,
  • svara på remisser avseende plan- och byggärenden, serveringstillstånd och offentliga tillställningar.

För rätt kandidat kan möjlighet finnas att även ingå i vår operativa beredskap.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • Gymnasieutbildning, med fördel påbyggnadsutbildning SMO eller motsvarande, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • B-körkort

Meriterande

Vi ser det som mycket meriterande om du har brandingenjörsexamen, Räddningsledare A och B (eller motsvarande), Tillsyn A och B (eller motsvarande) samt erfarenhet av arbete med förebyggande brandskydd och myndighetsutövning.

Annan erfarenhet kopplat mot myndighetsutövning kan även det vara meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt samtidigt som du har lätt att samarbeta med andra. Då arbetet innebär mycket externa kontakter behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi värderar också en pedagogisk förmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-09-01/enligt överenskommelse

Placeringsort

Kommunalförbundet Hälsingland består av tre medlemskommuner, Söderhamn, Bollnäs och Ovanåker. Placeringsort för tjänsten kommer primärt vara Bollnäs, möjligheter att tjänstgöra även från Söderhamn och Edsbyn del av tid finns. Räddningstjänsterna i Hälsingland har ett fördjupat samarbete kopplat mot förebyggande verksamheten och möjlighet att jobba vissa dagar från andra orter i Hälsingland kan vara möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev till info@kfhalsingland.se eller adress Kommunalförbundet Hälsingland, 821 80 Bollnäs. Märk ansökan "Brandinspektör/brandingenjör".

Sista ansökningsdag är 2022-08-07.

Kontakt

Mats Åberg, Räddningschef, 0650-380 10

Facklig kontakt Vision Maria Olson Tel 0271-54 00 05

Facklig kontakt Kommunal Dennis Sved Tel 0278-54 00 32

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Kommunalförbundet Hälsingland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kommunalförbundet Hälsingland hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och kompletterande dataskyddsregler. Besök https://kfhalsingland.se/om-kfh/personuppgifter-och-gdpr för att läsa mer om KFH 's hantering av personuppgifter.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 juni 2022